Судитимуть екс-воєнкома Дніпропетровщини, який незаконно збагатився на 350 000 доларів

Судитимуть екс-воєнкома Дніпропетровщини, який незаконно збагатився на 350 000 доларів

Фото: Нацполіція

На Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома, який за час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів.

Про це йдеться на сайті Нацполіції у Дніпропетровській області.

За півтора року повномасштабного вторгнення РФ на територію України, будучи на посаді керівника обласного територіального центру комплектування (ТЦК), чоловік набув активів на майже 13,5 мільйона гривень:
  • встиг оформити на батька кілька автомобілів та дві квартири на території Дніпра;
  • зареєстрував на члена родини (фізичну особу-підприємця) підприємство, яке придбало у власність нежитлове приміщення загальною площею близько 500 м2. Проте жодних звітів про доходи від вказаного суб?єкта господарювання до податкових органів не надходило.

Крім того, встановлені факти декларування фігурантом недостовірної інформації за 2021 та 2022 звітні роки на загальну суму майже 4,3 мільйони гривень.


Так, в одному з епізодів він не зазначив у щорічній декларації подарунок близькій людині від її родича у розмірі 65 тисяч доларів, що в еквіваленті на день укладання договору дарування грошових коштів становить 2,6 мільйони гривень.

У липні 2023 року поліцейські провели низку процесуальних дій за місцями роботи та проживання на той час начальника обласного ТЦК та його близьких. Тоді вилучили документацію, що підтверджує право власності на низку об’єктів рухомого та нерухомого майна.

Наразі досудове розслідування щодо колишнього начальника обласного ТЦК завершено.


Екс-посадовцю інкримінують незаконне збагачення (частина 1 стаття 368-5 Кримінального Кодексу України), декларування недостовірної інформації (частина 1 стаття 366-2 ККУ).

Чоловіку загрожує до 10 років в’язниці.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну