На Дніпропетровському водосховищі зафіксували загибель 18 сомів

На Дніпропетровському водосховищі зафіксували загибель 18 сомів

Фото: Дніпропетровський рибпатруль

18 червня працівники Дніпропетровського рибпатруля на Дніпровському водосховищі поблизу селища Олексіївка Дніпровського району Дніпропетровської області зафіксували загибель 18 сомів.

Про це повідомляє Дніпропетровський рибоохоронний патруль в фейсбуці.
З метою визначення масштабів і причин загибелі водних біоресурсів рибпатрульними спільно з представниками територіальної громади, Нацполіції, Держпродспоживслужби здійснили огляд водосховища.

Під час обстеження акваторії водойми та її прибережної захисної смуги у місцях замору виявлили 18 загиблих сомів у стадії біологічного розкладання. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству внаслідок замору риби, становить 92 106 гривень.

Причину замору навряд чи вдасться встановити, так як соми мають такий ступінь розкладеності, що їх загибель відбулася десь 2-3 тижні тому.

Попередньо, фактів зовнішнього впливу та несанкціонованого скиду стічних вод у водний об’єкт не виявили.

Також під час проведення обстеження водойми нових фактів загибелі риби та інших видів водних біоресурсів не встановили.

Представники територіальної громади спільно з працівниками Дніпропетровського рибпатруля провели прибирання рештків загиблих сомів в межах заморного явища та їх утилізацію.

Раніше ми писали про те, що з початку дії нерестової заборони у Дніпропетровській області затримали майже 500 порушників правил рибальства.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну