У Кривому Розі суд відібрав дитину в наркозалежної матері

У Кривому Розі суд відібрав дитину в наркозалежної матері

Фото: freepik

9 січня 2024 року бригада швидкої допомоги доставила до лікарні малолітню дитину 2021 року народження з отруєнням наркотиками, які мати готувала для себе, але відволіклась і не помітила, як син з’їв чи вдихнув речовину.

Про це повідомляє Інгулецький районний суд районний суд Кривого Рогу.

Батько дитини, який живе окремо, звернувся до органу опіки з проханням передати йому опіку над дитиною.
Виконавчий комітет Інгулецької районної ради вирішив негайно забрати дитину від матері, але вона відмовилася виконувати це рішення добровільно. Тому виконком, як орган опіки, звернувся до суду з позовом про відібрання дитини без позбавлення матері батьківських прав та із стягненням аліментів.

Під час судового розгляду мати визнала свою провину, пояснила, що пройшла лікування від наркотичної залежності, і просила залишити дитину з нею. Інгулецький районний суд Кривого Рогу вислухав усі сторони, дослідив докази та показання свідків і дійшов висновку, що залишення дитини з матір'ю є небезпечним для її життя, здоров'я та морального розвитку.

Суд ухвалив рішення відібрати дитину у матері, без позбавлення її батьківських прав, та передати на виховання батькові, а також зобов'язав матір сплачувати аліменти. Суд зазначив, що якщо протягом року після прийняття рішення про відібрання дитини у батьків не буде усунуто причин, які перешкоджали належному вихованню, служба у справах дітей має вжити заходів для позбавлення батьківських прав. Якщо причини будуть усунуті, суд може постановити рішення про повернення дитини батькам.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну