Скільки електроенергії виділяють населенню Дніпропетровщини: цифри

Скільки електроенергії виділяють населенню Дніпропетровщини: цифри

Фото: Перший Криворізький

У ДТЕК пояснили як розподіляється доступна електроенергія між всіма споживачами Дніпропетровщини, в тому числі скільки виділяють населенню.

Про це йдеться на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

Читайте також: Криворіжці можуть допомогти енергосистемі впоратись із кризою: як саме

Коли в енергосистемі фіксується дефіцит електроенергії, в Укренерго, знаючи рівень енергоспоживання країни, розподіляють наявний обсяг електроенергії між усіма регіонами.

У свою чергу в регіоні рівномірно перерозподіляють доступну електроенергію споживачам по черзі. Для цього ДТЕК Дніпровські електромережі складає графіки стабілізаційних відключень, де враховуються всі клієнти області.

Дніпропетровщина – регіон з високим рівнем розвитку великої промисловості.

З усієї доступної регіону електроенергії близько 57% — для критичної інфраструктури, яку не можна обмежувати (лікарні, насосні станції, котельні, тощо) та великих підприємств, які забезпечують економічну та енергетичну безпеку країни. Список критичних об’єктів затверджує місцева влада.

Решту 43% розподіляють між побутовим сектором (багатоквартирні та приватні будинки) та бізнесом, а також соціально-побутовою сферою. Наприклад, населення споживає 24% всього обсягу електроенергії.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну