«Наша боротьба не даремна»: у двох районах Кривого Рогу відбулись мирні акції на підтримку військовополонених

«Наша боротьба не даремна»: у двох районах Кривого Рогу відбулись мирні акції на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 16 червня, криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених та зниклих безвісти одразу у двох районах Кривого Рогу — в Металургійному та Покровському районах. На Зарічному влаштували мирну акцію біля торгово-розважального центру “Тера”, а в іншій частині міста пройшла мирна хода — по дорозі з 95 кварталу до Дзержинки.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

Формат акції змінили, тому що місто звикло до того, що мітингуючі просто стоять. Але головна мета акції — нагадати якомога більшій кількості людей про те, що багато захисників залишається в полоні та треба їх скоріше повернути додому. Саме тому акція перейшла в мобільний формат, тепер небайдужі криворіжці виходять в різних районах міста, влаштовують мирну ходу і можуть привернути увагу більшої кількості людей до цієї проблеми.

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська розповідає, що цього року з полону повернулося 32 захисники саме з криворізьких підрозділів.
«Ми переконані, що наша боротьба не даремна. Минулого тижня у рідних полонених відбулося одразу 2 зустрічі в Києві в координаційному штабі, обговорювалися питання майбутніх обмінів, проблемні питання, які виникають при поверненні хлопців додому і наразі готується велика розширена зустріч на рівні Міністерств та керівництва Головного управління розвідки. Також наступного тижня відбудеться велика зустріч членів громадських організацій, що представляють інтереси захисників Маріупольського гарнізону з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Тому делегація від "Сталевої гвардії" готується до цієї робочої зустрічі», — ділиться Оксана.


Криворіжці, що вийшли на мирну акцію в Саксаганському районі наголошують на тому, що треба звернути увагу на захисників, які вели бої з так званими “вагнерами”

Військовий Максим, який був майже 2 роки в полоні та повернувся в лютому цього року розповідає, що приходить кожного тижня підтримати захисників, які все ще знаходяться в полоні та їх рідних.

«Ще багато наших хлопців залишається в полоні, треба за них боротися, як вони боролися за мирне життя в нашій країні. Я виходжу на акції кожного тижня та підтримую сім'ї, які чекають з полону захисників — моїх побратимів, з якими я воював та знаходився в полоні і я буду їх підтримувати, доки всі полонені не повернуться додому», — сказав Максим


Криворожанка Марина розповіла, що стоїть на мітингу за свого друга, який служив в Маріуполі та вже три роки знаходиться в полоні. Дівчина зауважила, що нічого не покращиться, якщо люди будуть байдужими до цієї проблеми, тож треба виходити на акції та кричати про цю проблему.


Мати Оксана, яка чекає свого сина з полону третій рік сказала:
«Я приходжу щотижня, щоб нагадати про всіх полонених. Ми чекаємо всіх захисників додому, боремося тут за них, щоб вони скоріше повернулися. Я дуже хочу нарешті побачити свого сина», — додала криворожанка.


Військовий, який нещодавно повернувся з полону сказав:
«Я був в полоні, за мене люди ходили, тепер я вдома і буду ходити на такі акції за тих, хто ще не повернувся додому. Я був в полоні 7 місяців, добре, що я повернувся живий і здоровий. В полоні погано - це не дім, не служба, то ж тюрма - сидиш в клітці й все. Хочеться, щоб інші скоріше теж повернулись додому.»


Посилання скопійовано в буфер обміну