Нацгвардієць з Кривого Рогу виніс із «сірої» зони до 20-ти поранених

Нацгвардієць з Кривого Рогу виніс із «сірої» зони до 20-ти поранених

Фото: Скріншот з відео на ютуб-каналі "Громада.груп"

Нацгвардієць з 5-ї Слобожанської бригади НГУ Сергій Торілкін з позивним "Спец" вже два роки воює з ворогом на посаді гранатометника та медика за сумісництвом, хоч сам не має медичної освіти.

У відео для ютуб-каналу "Громада.груп" Сергій розповів про порятунок побратимів з Кліщіївки Донецької області.

Із так званої "сірої" зони солдат врятував близько 20-ти побратимів. Він зізнається, що навіть не знає всіх імен врятованих і це йому не важливо.

"Якщо не він, то я. Якби зі мною так же ж сталося? Я ніколи не задумувався "навіщо", я знаю, що треба і все", — говорить боєць.

У мирний час Сергій працює електрозварювальником. Після 22 лютого 2024 року не зміг ходити на роботу, як раніше та приєднався до лав ЗСУ. До того ж він вже мав за плечима досвіт строкової служби у внутрішніх військах.

"Мене найбільше сирена мотивувала. Не міг слухати, сидіти на місці. Хоч мати й сестра дуже переживали вони не могли змінити мого рішення", — розповідає Сергій.

Солдат згадує, що майже всі, кого доводиться рятувати просять їх лишити, часом через травми, часом - бо не мають сил йти. Попри це, Сергій їх не покидає та продовжує говорити з ними про плани на відпустку та після закінчення війни.

"Постійно треба говорити з людиною про хороше. Хоч вони й кричать "покинь мене", сваряться, але я їм так і кажу: "Ні, я буду з тобою всюди, поки ми не доїдемо додому", — згадує гранатометник.

За сумлінне виконання службових обов'язків старшого солдата Торілкіна включили до списку на нагородження орденом "За мужність" III ступеня.

Сам же військовий до нагород ставиться спокійно та наголошує, що це буде більш приємно його рідним, які пишаються ним та чекають з фронту.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".


Посилання скопійовано в буфер обміну