СБУ викрила російську спецслужбу, яка  вербувала українських підлітків для диверсій

СБУ викрила російську спецслужбу, яка  вербувала українських підлітків для диверсій

Фото: Нацполіція

СБУ спільно з нацполіцією викрила спецслужбу РФ, яка з метою дестабілізації ситуації в Україні вербували неповнолітніх та змушували за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Юнаків, яких Росія втягнула в злочинну діяльність, затримали. За ці злочини загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

З початку 2024 року в соцмережах активізувалися спецслужби РФ, які залучали до підпільної підривної діяльності підлітків від 13-ти років.Спецслужби РФ обіцяють неповнолітнім за підпали щедру грошову винагороду.

Так, в Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто.

Хлопцям повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, за частиною 2 статті 113 (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передали на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України ще двох хлопців, 17 та 18 років. Їм також повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

Нацполіція просить батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Раніше ми писали про те, що за п’ять місяців цього року в Україні відкрили 38 204 кримінальні провадження щодо шахрайства. Це вже у 1,6 разів більше, ніж за весь 2021 рік, коли було відкрито 23 847 справ.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну