Понад 486 мільярдів долларів потрібно на відновлення України: в Берліні розпочалась конференція з питань відбудови «URC2024»

Понад 486 мільярдів долларів потрібно на відновлення України: в Берліні розпочалась конференція з питань відбудови «URC2024»

Фото: Перший Криворізький

11 червня в Берліні за участі президента України Володимира Зеленського та канцлера Німеччини Олафа Шольца розпочалася дводенна Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference.

З початку повномасштабного вторгнення РФ завдала великих збитків Україні, країна-агресор і надалі продовжує руйнувати житлову та критичну інфраструктуру. А сума, яка знадобиться Україін для відновлення вже набагато більша, ніж сума збитків, завданих Росією Україні.

За підрахунками Світового Банку загальна сума коштів, необхідних для відновлення станом на початок 2024 року — $486,3 мільярдів. Також відомо, що за попердніми підрахунками найбільше постраждала Донецька область.


Зазначимо, що берлінська конференція з реконструкції (Ukraine Recovery Conference, URC2024) — це вже третя конференція з реконструкції з початку повномасштабної війни.

На цьогорічній конференції URC2024 зосередяться на чотирьох темах:
  • діловий вимір – мобілізація приватного сектору для реконструкції та економічного зростання;
  • людський вимір — соціальне відновлення та людський капітал для майбутнього України;
  • місцевий і регіональний вимір — відновлення муніципалітетів і регіонів;
  • вимір ЄС – вступ до ЄС і відповідні реформи.

Посилання скопійовано в буфер обміну