Заборона TikTok в Україні: відповідну петицію зареєстрували на сайті Кабміну

Заборона TikTok в Україні: відповідну петицію зареєстрували на сайті Кабміну

Фото: Перший Криворізький

10 червня в Україні зареєстрували петицію про блокування соціальної мережі TikTok на території України. За одну добу петиція набрала понад 5 тисяч підписів з 25 000.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Кабінету Міністрів України.

В петиції йдеться про те, що TikTok завдає українському суспільству та, більше того, національній безпеці України:
  • Китай може використовувати свої закони про нацбезпеку для доступу до значної кількості особистої інформації, яку TikTok збирає від своїх користувачів. Китай відкрито співпрацює та надає допомогу Росії у війні проти України, тож ця інформація може використовуватись в розвідувальних та/чи шпигунських цілях, що несе загрозу національній безпеці України та оборонним можливостям нашої держави.
  • Китай може чинити тиск на соцмережу з метою формування контенту, який розповсюджується назагал, просуваючи певні наративи, що негативно може впливати не тільки на розповсюдження ворожої пропаганди в Україні, але і формування інформаційного поля та сприйняття України в різних країнах. На сьогоднішній день відомо, що українські відео та інформація про російсько-українську війну часто підпадає під цензуру соціальної мережі. З іншого ж боку, до прикладу в березні цього року Центр протидії дезінформації при РНБО видав цілу мережу, яка в ТіkТоk займається російською пропагандою, що вкотре підтверджує толерування соцмережею ворожої російської пропаганди.
  • Китай протягом десятиліть використовував свій кіберпотенціал для викрадення конфіденційної інформації, інтелектуальної власності та досліджень у державних і приватних установах США, включаючи базу оборонної промисловості. Росія, яка відкрито співпрацює з Китаєм, веде постійну зловмисну кібердіяльність для підтримки своїх глобальних шпигунських кампаній, крадіжки інтелектуальної власності, руйнування критичної інфраструктури та поширення дезінформації. Блокування TikTok та діяльність в кіберпросторі є важливою роботою в здатності стримувати російську агресію та підтримувати безпеку нашої держави.
  • Алгоритми TikTok пропускають відкриту дезінформацію. Згідно зі звітом за 4 червня соціальна мережа TikTok схвалила рекламу, що містить політичну дезінформацію, напередодні європейських виборів. Міжнародна агітаційна група Global Witness створила 16 рекламних оголошень, націлених на ірландську аудиторію з неправдивою інформацією про вибори в ЄС цього тижня, і намагалася отримати їх схвалення на трьох платформах, в тому числі в TikTok. Фальшиві оголошення містили вміст, який міг становити ризик для виборчих процесів. TikTok, у свою чергу, схвалив публікацію всіх 16 оголошень з дезінформацією, що вкотре підтверджує ненадійність соцмережі в інформаційному плані.
Раніше ми писали про те, що мешканка Кривого Рогу оприлюднила петицію про встановлення терміну служби для військовослужбовців під час дії воєнного стану і права на звільнення за перерахунком цього терміну згідно з запропонованими коефіцієнтами з урахуванням місця несення служби. Петиція набрала потрібну кількість підписів.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну