Озеро на острові Хортиця в небезпеці: екологічні наслідки підриву Каховської ГЕС

Озеро на острові Хортиця в небезпеці: екологічні наслідки підриву Каховської ГЕС

Фото: Перший Криворізький

Замор риби в озері Качиному, розташованому в заплаві острова Хортиця, спеціалісти Державної екологічної інспекції Південного округу пов’язують з низьким рівнем розчиненого кисню у воді через відсутність зв'язку з річкою Дніпро.

«Через підрив Каховської ГЕС більшість озер на Хортиці втратили зв'язок з річкою Дніпро, що призводить до їх осушення і негативно впливає на водні біоресурси. Співробітники заповідника та Держекоінспекції Південного округу розробили план переселення риби з зон ризику, який застосовується за необхідності», — сказав Олег Бігдан, начальник Державної екологічної інспекції Південного округу, пишуть на офіційній сторінці ДЕІ.

За даними Національного заповідника «Хортиця», спеціалісти Державної екологічної інспекції Південного округу зафіксували гибель 57 щук і одного сома. Тому було ухвалено рішення про невідкладні заходи з штучної аерації водойми.


Також Інспекція направила листа до Запорізької обласної державної адміністрації з проханням провести комісійне обстеження цієї території та скласти акт, на основі якого буде оцінено збитки, завдані державі.

Чому від нової Каховської ГЕС буде більше шкоди, ніж користі




Посилання скопійовано в буфер обміну