«Я тут, бо вони там»: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

«Я тут, бо вони там»: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 9 червня, криворіжці вийшли на мітинг в підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Мітинг проходив на мікрорайоні Ювілейному в Саксаганському районі міста.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Небайдужа криворожанка Ксенія Костянець сказала:
«Я прийшла на мирну акцію, бо наші захисники — там, у пеклі! Ми не маємо допустити, аби цей факт розтанув і про це забули. Коли хтось розслабляється, то я напружуюсь вдвічі сильніше. Не тому, що я маю більше сил, ми всі в однакових умовах. А тому, що я хочу і наближаю Перемогу! Поверніть Героїв додому!»
На мітинги постійно ходить велика кількість людей, серед яких родичі військовополонених, ветерани та небайдужі громадяни.

Хлопець з позивним Маєр, що наразі обіймає посаду заступника командира організації «Центурія» наголошує на тому, що оборонці знаходяться в каторжних умовах полону і треба робити все можливе, аби скоріше повернути їх додому.
«Центурія — частина Азовського руху і багато азовців давно знаходяться в полоні. В останніх обмінах військовополоненими — нуль азовців, тому треба кричати про Азов та про всіх полонених, виходити на акції та не бути байдужими», — доповнює Маєр.
Також сьогодні проходила мирна хода з 95 кварталу до соцміста.

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська зазначила, що формат мітингу змінили, тому що суспільство вже звикло, що мітингуючі постійно стоять і сприймає їх як статичний об'єкт на колі.


«Ми вирішили, що більше людей нас побачать і почують, якщо ми будемо рухатися. Місто дійсно сильніше реагує на колону людей, що рухається з гаслами й прапорами на дорозі й навколо кільця 95 кварталу. Ми нагадали людям про проблему військовополонених та зниклих безвісти. Полонені повинні повернутися додому, а загиблі — отримати належну шану, повагу і пам'ять», - додала Оксана.
На місцях мітингів працює поліція, яка слідкує за правопорядком. Водії, що проїжджають повз, сигналять мітингуючим в знак підтримки, долучаючись до акції.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну