Російські солдати вбили двох людей та поранили рятувальника: наслідки обстрілу Нікопольщини

Російські солдати вбили двох людей та поранили рятувальника: наслідки обстрілу Нікопольщини

Фото: Національна поліція Дніпропетровської області

За фактом обстрілів Нікопольського району, 7 та 8 червня, поліція Дніпропетровської області порушила кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба відомстві.

Відомо, що 7 червня, під ворожим прицілом опинилися місто Нікополь, Марганецька, Червоногригорівська та Мирівська громади.

Унаслідок обстрілу в цей день загинули двоє:
70-річна жителька Нікополя та 70-річний чоловік з Червоногригорівської громади.

Окрім того, задокументовані значні руйнування цивільної інфраструктури міста та району. Зокрема, пошкоджено інфраструктурні об’єкти, комунальне підприємство, адмінбудівля, приватні оселі, дачні будинки, господарські споруди, 14-поверховий будинок, релігійна установа, автівка та лінії електромереж. В будівлях понівечило дах та фасади, уламками посікло стіни та огорожі навкруг, вилетіло віконне скло.
Вчора, 8 червня, армія РФ обстріляла населений пункт Покровської громади, а коли на місце прибули рятувальники - вдарила повторно, з БпЛА. Як наслідок - 28-річний надзвичайник отримав тяжкі поранення, його доставили до лікарні.

За даними очільника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, вранці, 9 червня, армія РФ знову вдарила дронами та артилерією по Нікополю й Мирівській громаді.
Унаслідок обстрілу пошкоджені комунальне підприємство, 5 приватних будинків, гараж, лінія електропередач. Остаточні наслідки ще уточнюються, проте, інформація про загиблих не надходила.


Наслідки обстрілу Нікопольщини


Наслідки обстрілу Нікопольщини


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну