Скарги на водоканал: мешканці будинку Саксаганського району Кривого Рогу місяць не мають води

Скарги на водоканал: мешканці будинку Саксаганського району Кривого Рогу місяць не мають води

Фото: Перший Криворізький

Мешканці п'ятиповерхівки за адресою Космонавтів 33 Саксаганського району Кривого Рогу понад місяць не мають нормального водопостачання.

Про це редакції «Першого Криворізького» повідомила мешканка будинку Олена.

Проблеми з водою у мешканців почалися ще з кінця квітня. Спочатку був низький тиск води, який ще трохи доходив до 5 поверху:

«Приблизно після першої-другої години ночі, я так розумію, коли сусіди лягали спати, була вода з низьким тиском до 7 години ранку, а потім вже до 6. Але все одно, наприклад, пральна машинка не завантажувалась, потрібно було воду з каністри доливати», — ділиться Олена.


Жителька подумала, що це проблеми тільки з її квартирою та викликала майстра, який сказав, що недостатній тиск води. Після чого з'ясувалося, що й у сусідів з 3 по 5 поверх та ж сама проблема, а на першому та другому поверхах вода хоч і є, але з дуже низьким тиском.

Тоді Олена разом з декількома сусідами звернулись до Житлосервісу та залишили заявку. Після цього приїхав майстер та почистив каналізацію та виміряв тиск води. Виявилось, що тиск становить 105-106 одиниць. Надалі Житлосервіс передав роботу Кривбасводоканалу, які мають прийти та відкрутити вентиль.

«Ми чекаємо тиждень — ніякої реакції. Починаємо дзвонити у Кривбасводоканал, а слухавку вони не беруть», — розповідає Олена.
Тоді мешканці почали намагатись зв'язуватися іншими варіантами: через залишення голосового повідомлення при дзвінку, писати у кол-центр у Viber, однак ніде відповіді не отримали, хоч повідомлення й прочитали.


Потім вже звернулись за номерами міського контакт-центру 15-20 та регіонального — 15-45. За номером 15-20 подали заявку 30 травня, їм відповіли, що заявку виконають до 4 червня включно. Однак, після визначеного терміну у колл-центрі сказали, що заявку продовжили до 9 червня, а ситуація з водою погіршилась. Тепер вночі вона є тільки після другої години та до 4-5 години ранку.

25 травня жінка хотіла набрати води, проте вона була блакитного кольору, за годину і такої води не стало.


«Я лягаю спати з включеним краном у ванній і підставляю відро. Коли ж включається вода, я чую і встаю набирати каністри. Сьогодні вода з невеликим тиском з'явилась з 2 до 3 години ночі. Я встигла набрати лише 6 п'ятилітрових каністр», — розповіла Олена.

Мешканці будинку припускають, що мають низький тиск води через те, що у квітні у них був порив труб. Тому на час поки їх ремонтували у них закрутили вентиля у підвалі будинку. Але після завершення робіт їх не відкрили.

Також містяни скаржились у 15-20 й на те, що неподалік від їхнього дому був сильний порив труб і 4 дні сильно витікала вода, однак довго ніхто не приїжджав. На що їм відповіли, що у них «хоч є вночі вода, а у Тернівському районі деякі люди місяць без води».

І дійсно, якщо переглянути Telegram-канал Кривбасводоканалу, то понад місяць мешканцям району підвозять питну воду, через те, що у них прорвали труби.

«Я розумію, що війна. Я розумію, що людей дійсно не вистачає. Але Кривбасводоканал так і працював раніше», — каже Олена.

Наразі у Кривому Розі це не єдиний такий випадок. Мешканці різних районів скаржаться на невиконання своєї роботи Кривбасводоканалом, коли у місті в декількох місцях прорвало труби.

Редакція «Першого Криворізького» звернулась за коментарем до пресової служби Кривбасводоканалу. Про їхню відповідь повідомимо окремо.

Читайте також: Кривбасводоканал запрошує містян на роботу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну