Укрзалізниця зменшить споживання електроенергії: за рахунок чого

Укрзалізниця зменшить споживання електроенергії: за рахунок чого

Фото: Перший Криворізький

Укрзалізниця запроваджує заходи для економії електроенергії. З метою уникнення блекауту та підтримки стабільної роботи енергосистеми, залізничники тимчасово змінюють графіки руху приміських електропоїздів.

Про це йдеться на вебсайті Укрзалізниці.

Протягом червня Укрзалізниця тимчасово коригує розклад 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Ці зміни не торкнуться важливих маршрутів, які забезпечують підвезення людей до роботи та назад.

Деякі поїзди тимчасово не курсуватимуть, інші змінять частоту або маршрут. Укрзалізниця докладає максимальних зусиль для збереження залізничного сполучення між усіма населеними пунктами. Перші зміни були запроваджені з 7 червня на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць, а згодом зміни торкнуться і Південно-Західної та Південної залізниць.

Укрзалізниця є одним з найбільших операторів системи розподілу електроенергії в країні. У нинішній ситуації, спричиненій ворожими атаками, компанія прагне допомогти енергетикам відновити генерацію електроенергії.

Крім того, Укрзалізниця планує реалізувати проекти з генерації електроенергії в різних регіонах України. Зокрема, передбачається створення об'єктів розподіленої генерації загальною потужністю до 250 МВт, що допоможе задовольнити потреби критичної інфраструктури та інших споживачів. Наразі компанія шукає фінансування, включаючи міжнародну допомогу та гранти, і проводить консультації з постачальниками обладнання.
«Просимо вибачення за тимчасові незручності та радимо уточнювати інформацію про рух електропоїздів у касах, довідкових службах та на офіційних сайтах Укрзалізниці і регіональних філій», — йдеться в повідомленні.
Укрзалізниця уважно стежить за ситуацією з енергопостачанням і, за можливості, поступово відновлюватиме звичний графік руху приміських електропоїздів.

Раніше повідомлялося, що з метою економії електроенергії Укрзалізниця вимкнула підсвітку фасадів та окремих зон найбільших залізничних вокзалів, включаючи Київ, Львів, Дніпро, Одесу та Харків, у пікові години.

Раніше ми писали про те, що на Придніпровській залізниці у 2024 році майже на 36% зросли обсяги перевезень вантажів.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Первого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну