«єРобота» у Кривому Розі: за цей рік 69 місцевих підприємців отримали гранти

«єРобота» у Кривому Розі: за цей рік 69 місцевих підприємців отримали гранти

Фото: freepik

За цей рік 69 підприємців Кривого Рогу отримали фінансову допомогу на понад 16,1 мільйонів гривень завдяки державній програмі «єРобота».

Про це повідомляє управління преси та внутрішньої політики Криворізької міськради.

Також за цей рік 106 з 154 криворізьких підприємців отримали підтвердження про фінансову допомогу на 26,7 мільйонів гривень.

Це як державні, так і міжнародні грантові програми. Це не лише внесок у зміцнення економіки міста, але й створення робочих місць, яких заплановано створити понад 170.

В Металургійному районі з початку року 36 підприємців подали заявки за програмою єРобота, 15 отримали підтвердження про фінансову підтримку з очікуваним обсягом фінансування на суму 3,6 мільйона гривень.

Валентин Снісаренко, директор магазину «Теплокомфорт» сказав:
«Незважаючи на війну, магазин не закривався. Але додаткового фінансування для розвитку бізнесу не вистачало, тому вирішили взяти участь в державній грантовій програмі «єРобота: Своя справа». Склав проєкт, захистив бізнес-план, та в січні 2024 року отримав підтвердження щодо надання гранту у сумі 250 тисяч гривень. Завдяки цим коштам, орендовали нове просторе приміщення, придбали меблі, стелажі та вітрини, закупили товар. Крім того, розширення бізнесу дало можливість створити три нових робочих місця та надавати нові послуги, зокрема з фільтрації води, що наразі доволі актуально».
Олена Миколенко, текстильний декоратор і переможниця урядової грантової програми «єРобота» розповіла:
«З початком війни постачальників тканин та клієнтів було втрачено, салон штор «Line style» прийшлося закрити. Саме завдяки державній грантовій програмі на розвиток власної справи, з’явилась можливість залучити додаткове фінансування та відновити діяльність. Подала заявку на участь в програмі, захистила бізнес-план, а в січні 2024 року отримала підтвердження фінансування в сумі 150 тисяч гривень. Дуже вдячна такій програмі. За грантові кошти придбалимеблі, обладнання та матеріали для відновлення роботи салону. Відповідно до умов гранту створено нове робоче місце».
Нагадаємо, у Дії працює комплексна послуга для бізнесу єПідприємець. Вона об’єднує 8 послуг, необхідних для відкриття чи розвитку власної справи:

  • державна реєстрації ФОП;
  • державна реєстрація змін до ФОП;
  • реєстрація протипожежної декларації;
  • державна реєстрація потужності;
  • подання інформації про вакансії;
  • реєстрація платником єдиного податку;
  • реєстрація платником податку на додану вартість;
  • відкриття банківського рахунку.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну