Чи планують літній відпочинок криворіжці: опитування

Чи планують літній відпочинок криворіжці: опитування

Фото: Перший Криворізький

Туреччина та Єгипет раніше були у топі відпочинку для українців. Але з початком повномасштабного вторгнення все змінилося. Тому ми запитали криворіжців як вони планують провести свій літній відпочинок.

Частина опитуваних вважає, що зараз не на часі планувати літній відпочинок з поїздками. Деякі люди діляться, що гроші, які вони могли б відкласти на відпочинок, вони донатять на ЗСУ. А хтось розповідає, що відпочинок зараз важливий аби перезавантажитися й набратися сил.

Переважна більшість опитаних позитивно ставиться до відпочинку в межах України під час воєнного стану. Відпочинок за кордоном під час війни позитивно оцінюють менше людей.

Криворожанка сказала, що єдиний відпочинок, на який вона може поїхати — це ненадовго до родичів в сусіднє місто. Жінка пояснила, що з дітьми дуже складно кудись їздити, а чоловік зараз захищає Україну.
«Коли він приїде і закінчиться війна можна буде думати про якісь виїзди, а так поки я сама з малою дитиною, то нікуди не виїжджаю», — додала криворожанка.
Криворіжець розповів, що в цілому нічого не планує.

«Мій літній відпочинок — це сад, город, бджоли та фотографія. В мене немає ні часу, ні бажання, ні грошей на якісь поїздки», — додав чоловік.


Криворожанка, яка працює тату-майстеркою розповіла:
«В мого чоловіка скоро буде відпустка, тому думаю ми заплануємо собі поїздку на турбазу з нашими двома кішками. Та насправді я більше фанатка оксамитового сезону, тому десь у вересні я планую поїздку у Львів. На початку осені погода вже більш м’яка та приємна, а літо для мене дуже важке за температурою, тому буду ховатися. Тим паче я трудоголік, тому буду просто більше працювати».


Криворізька студентка сказала, що планує поїхати на відпочинок після закінчення навчання.
«Хотілося б кудись на море, але в наших умовах буду думати щось в межах міста», - додала дівчина.

А для дозвілля та розвитку юних криворіжців у Кривому Розі працюватиме 203 пришкільних, спортивних та навчально-ігрових майданчиків. Буде 5 змін по два тижні. Планується, що їх відвідає понад 10 тисяч школярів. Всі активності спрямовані на те, щоб юні криворіжці розвивали творче мислення, креативність, інтелект та багато іншого.

Також, у другій половині дня будуть працювати 22 спортивних майданчики, де діти зможуть взяти участь у спортивно-розважальних програмах.

Містянин розповів, що в нього в планах поїхати відпочити на місцеву турбазу, також в Київ. Ще він хоче поїхати в Буковель подивитися на гори.

Інший містянин навпаки сказав, що вважає, що зараз не на часі думати про поїздки та відпочинок, тому що є багато інших проблем, які треба вирішувати.


Криворожанка, яка любить відпочивати на заході Україні розповіла, що вважає, що в сучасних умовах для відпочинку вона може розглядати для своєї сім’ї тільки західну Україну.
«Вже 2 роки поспіль їздимо сім’єю на захід, і в цьому році плануємо. Ми вже їздили у Ворохту, на Щацькі озера, в Східницю, а цього року можливо поїдемо в Карпати, але ще не визначилися», — додала жінка.

Посилання скопійовано в буфер обміну