ЄС і природоохоронні організації проти: новий законопроєкт загрожує лісам України

ЄС і природоохоронні організації проти: новий законопроєкт загрожує лісам України

Фото: Перший Криворізький

Новий законопроєкт №9516, який ще рік тому зареєстрували депутати, скасовує оцінку впливу на довкілля (ОВД) для суцільних санітарних рубок, загрожує знищенням великих масивів здорових лісів під виглядом боротьби з хворими деревами.

Про катастрофічні наслідки цього законопроєкту для лісів Українська природоохоронна група написала на офіційному сайті.

Зазначимо, що проти ухвалення законопроєкту виступили представництво ЄС та десятки провідних природоохоронних організацій України.



«…Але це не зупиняє ДП «Ліси України», які використовують свій політичний вплив та інші можливості, аби тиснути на депутатів та маніпулювати в ЗМІ.

Їхнє завдання – скасувати природоохоронні заборони й максимально збільшити обсяг рубок. Передусім там, де планові рубки заборонені й де ближче до кордону – у Карпатах…», — пишуть експерти Української природоохоронної групи.

Також відомо, що найближчим часом лісівники планують зареєструвати новий законопроєкт про перетворення ДП «Ліси України» на акціонерне товариство. І це пояснює, чому їм так заважає процедура ОВД.

Експерти Української природоохоронної групи пишуть, що небайдужі українці можуть вплинути на неприйняття вищезазначеного законопроєкту.

Що можна зробити?

Якщо ви проти знищення дерев та довкілля України, то можете написати звернення до депутатів за інструкцією Української природоохоронної групи, яку можна знайти тут.


Посилання скопійовано в буфер обміну