«Твоє пекло — моє пекло»: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

«Твоє пекло — моє пекло»: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

2 червня мешканці Кривого Рогу в центрі міста вийшли на мітинг на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Цього разу мітингуючі влаштували мирну ходу на дорозі й навколо кільця 95 кварталу.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська зазначила, що сьогодні змінили формат мітингу, тому що суспільство вже звикло, що мітингуючі постійно стоять і сприймає їх як статичний об'єкт на колі.
«Ми вирішили, що більше людей нас побачать і почують, якщо ми будемо рухатися. Ми цього давно не робили. Я йшла на чолі колони й дивилася як реагують містяни та побачила, що місто дійсно сильніше реагує на колону людей, що рухається з гаслами й прапорами на дорозі й навколо кільця 95 кварталу. Ми нагадали людям про проблему військовополонених та зниклих безвісти. Полонені повинні повернутися додому, а загиблі — отримати належну шану, повагу і пам'ять», - додала Оксана.
Сестра військовополоненого Анастасія розповіла, що її брат знаходиться в полоні вже понад 2 років і вона виходить на мітинги, щоб нагадати суспільству про проблему полонених.


Пономарьова Ганна розповіла:
«Мій чоловік служив в Нацгвардії України та вже понад 2 років знаходиться в полоні, ми з сином його дуже чекаємо.»

Криворожанка Марина розповіла, що стоїть на мітингу за свого друга, який служив в Маріуполі та вже три роки знаходиться в полоні.
«Відстоюємо наших полонених, хочемо, щоб вони швидше повернулися додому. Пам'ятаємо про них і нагадуємо суспільству. Треба кричати про цю проблему, тому що про неї забувають», - додала дівчина.

Небайдужа мешканка міста Ельміра розповіла, що чекає з полону своїх брата і кума, які значаться безвісти зниклими вже третій рік.
«Ми всією родиною чекаємо їх додому, віримо, що вони живі та скоро повернуться. Також сподіваємося, що скоро закінчиться війна і наступить мирне життя та всі будуть щасливі. Хочеться, щоб всі дочекалися своїх Героїв додому», - додала Ельміра.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну