В Укренерго відповіли чи прогнозуються повернення до відключень

В Укренерго відповіли чи прогнозуються повернення до відключень

Фото: Перший Криворізький

«Укренерго» прогнозує можливе повернення до планових обмежень споживання електроенергії.

Про це йдеться в telegram-каналі «Укренерго».

Причина обмежень — наслідки масованих атак Росії на українські електростанції, що спричинили значний дефіцит в енергосистемі.

З 22 березня по 8 травня окупанти п’ять разів атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Крім того, навесні та влітку на електростанціях проводять підготовку енергоблоків до роботи під високим навантаженням під час наступного опалювального сезону. Хоча ці обслуговування можуть впливати на дефіцит в енергосистемі, вони не є основним чинником.

Основний дефіцит спричинений руйнуванням обладнання українських теплових та гідроелектростанцій внаслідок російських обстрілів.

Виведення атомних блоків на планове обслуговування — необхідний захід, який неможливо скасувати або відтермінувати. Від успішного проведення літньої ремонтної кампанії залежить не тільки ефективна робота атомних станцій взимку, а й загальна ядерна безпека.

«Укренерго» застосує всі можливі інструменти для покриття дефіциту. Якщо області перевищуватимуть ліміти споживання, встановлені «Укренерго», обленерго будуть використовувати графіки погодинних відключень згідно з затвердженою черговістю.

Терміни застосування обмежень будуть повідомлені додатково.

Ощадливо споживайте електроенергію, це суттєво зменшить навантаження на енергосистему і допоможе мінімізувати планові відключення.

Нагадаємо, що уряд підвищив тариф на електроенергію для населення. З 1 червня єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну