Важливо

Період відключень світла: чому криворіжцям важливо передавати покази лічильника вчасно

Період відключень світла: чому криворіжцям важливо передавати покази лічильника вчасно

Фото: Freepik (ілюстрація)

Криворіжцям пояснюють чому в період відключень світла важливо вчасно передавати покази лічильника.

Про це йдеться на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

З 30 травня по 3 червня настає новий період для передачі показів лічильника за світло. ДТЕК рекомендує зробити це вашим щомісячним ритуалом, особливо якщо застосовувались стабілізаційні відключення.

Адже передані покази допоможуть нам визначити обсяг фактично спожитої вами електроенергії впродовж поточного місяця, а постачальникам – нарахувати за ним коректну суму для оплати.

ДТЕК розраховує обсяг спожитої вами електроенергії за один календарний місяць на основі показів лічильника, які ви передаєте впродовж двох днів до закінчення поточного місяця та протягом 1-3 числа наступного місяця.

«Якщо ви передасте покази 4-го числа і пізніше, то, згідно із законодавством, ми будемо вимушені розрахувати цей обсяг за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року», - йдеться у повідомленні.

Уникнути розбіжностей у нарахуванні та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергію можна, якщо не забувати вчасно передавати покази.

Це має особливе значення в період стабілізаційних відключень, коли ви споживали менше, ніж зазвичай. Так ви будете сплачувати лише за ту електрику, яку використали впродовж місяця.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну