В Україні вводять пам’ятну монету «Державна спеціальна служба транспорту»

В Україні вводять пам’ятну монету «Державна спеціальна служба транспорту»

Фото: Нацбанк України

29 травня Нацбанк презентував нову обігову пам’ятну монету “Державна спеціальна служба транспорту”, яка присвячена військовому формуванню у складі системи Міністерства оборони, що дбає про стійкість транспортної системи країни.

Про це повідомляє Нацбанк України.

Дизайн монети:

Аверс монети – в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщені написи “Державна спеціальна служба транспорту” та гасло її військовослужбовців: “Незламні духом відновлять країну!”. У центрі рельєфно зображено емблему служби та схематичний міст, що символізує транспортну інфраструктуру України.

Поступово в готівковий обіг введуть майже 10 мільйонів штук таких обігових пам’ятних монет.

«Ми вважаємо за честь висловити подяку та повагу до українських військовослужбовців, які стоять на сторожі національної безпеки та захищають українську транспорту інфраструктуру. Крім зведення оборонних фортифікацій та захисту транспортної інфраструктури України, воїни служби – одні з перших, хто заходить на щойно звільнені в боях території, відновлюючи зруйновану ворогом транспортну інфраструктуру, щоб забезпечити подальше просування Збройних Сил: знешкоджують вибухонебезпечні предмети, будують нові дороги і мости, зводять унікальні понтонні переправи», – наголосив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.
Нагадаємо, що в 38-му річницю Чорнобильської катастрофи Нацбанк ввів в обіг пам’ятну монету «Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний».

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну