Чи діють графіки відключень світла в Кривому Розі: опитування

Чи діють графіки відключень світла в Кривому Розі: опитування

Фото: Перший Криворізький

Аварійні відключення світла через російські атаки на інфраструктуру запроваджують по всій Україні. Тому люди постійно перевіряють графіки відключень світла. Ми запитали у криворіжців чи вимикають у них світло згідно з графіком відключень.

Більшість опитуваних розповідають, що відключення світла в їх оселях не завжди збігаються з графіком. Люди розуміють ситуацію в країні та готові до вимкнення електроенергії — мають вдома свічки й павербанки.
«Я живу і працюю у двох різних районах, але і там і там світло регулярно вимикають, та не завжди за графіком відключень. На роботі є генератор, а вдома — свічки. Зазвичай ввечері, коли вимикають світло, я проводжу час з донькою при світлі ліхтарика або свічки, або займаюсь практиками цигун, для яких світло не потрібне», — ділиться криворіжець.


Інший мешканець Кривого Рогу розповів, що в його домі світло вимикають зазвичай згідно з графіком відключень, та іноді все ж бувають вимкнення поза графіком.
«В мене є свічки, ліхтарі та павербанки, але це ресурси, які завжди закінчуються та розряджаються і треба їх відновлювати — заряджати пристрої та купувати свічки», — додав чоловік.


Ще один криворіжець сказав:
«У мене вдома світло вимикають завжди в неочікувані моменти, які не збігаються з графіком відключень. В мене є павербанк і мені його вистачає. Живемо як живемо».
Криворожанка зазначила, що в неї часто вимикають світло і така сама проблема з водою — пропадає в неочікувані моменти.


Літня жінка сказала, що не знає коли відключення повинні бути, бо не слідкує за графіком відключень, але їй здається, що світло вимикають не за графіками.
«Буває таке, що відключать на майже весь день, а іноді вимикають та вмикають кожні пів години. В дні, коли відключень немає спокійніше якось», — додає криворожанка.
Редакція "Першого Криворізького" підготувала покрокову інструкцію, як перевірити відключення світла онлайн на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі самостійно.

Криворожанка, яка багато часу проводить на роботі та городі розповіла, що вона навіть не знає про графіки та де їх дивитися.
«Я рідко буваю вдома, тому світло мені не дуже важливе. Телефоном мало користуюсь, заряду надовго вистачає», — додала жінка.


Жінка, що живе на проспекті Миру розповіла про те, що в неї взагалі не відключають світло.

«У мене поки ще ні разу не вимикали світло, тому я і не слідкую за графіком відключень» — сказала інша криворожанка, яка так само завжди має доступ до електроенергії.
В Україні відключення світла за графіками можуть продовжуватися і влітку. Причина — значні руйнування потужностей українських електростанцій внаслідок російських атак.

Тому зараз Україна має одночасно зосередитися на вирішенні двох завдань: відновлювати пошкоджені об'єкти та будувати нові маневрові потужності.

Обмеження споживання електроенергії ще довго залишатимуться частиною життя українців через великі втрати потужностей українських електростанцій. Відновити всі потужності, що генерують, до зими неможливо, але енергетики роблять все, щоб повернути в роботу якнайбільше енергоблоків.

Посилання скопійовано в буфер обміну