Криворіжець, потрапивши у ДТП з тролейбусом, відсудив майже 43 000 гривень відшкодування

Криворіжець, потрапивши у ДТП з тролейбусом, відсудив майже 43 000 гривень відшкодування

Фото: Перший Криворізький

Криворіжець, керуючи автівкою по одному з центральних проспектів міста, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду з тролейбусом. Згідно рішення суду, він має отримати майже 43 000 гривень відшкодування.

Про це йдеться у рішенні Саксаганського суду Кривого Рогу.

Читайте також: Криворіжець декілька разів порушував заборону керувати автівкою та отримав строк

21 лютого 2023 року, о 12:40, водій керував тролейбусом по проспекту Університетському (колишньому – Гагаріна) у Саксаганському районі.

Водій автомобіля ВАЗ 2107 зупинився попереду у поточному напрямку. Не дотримуючись безпечної дистанції, керманич тролейбуса не зменшив швидкості та скоїв наїзд на автівку.

Згідно з висновком експерта, сума матеріального збитку склала 36 744,12 гривень. Також за її проведення постраждалий сплатив 4 040,00 гривень. Ще він оцінив моральну шкоду, заподіяну ДТП, у 10 000 гривень.

Тролейбус, що належить комунальному підприємству «Міський тролейбус», не був застрахований.

Постраждалий пояснив суду, що перед перехрестям побачив миготливий зелений сигнал світлофора та зупинився, не дочекавшись червоного. Удар був одномоментним, ззаду. Вважає винним водія тролейбуса, який не зреагував на сигнал світлофору та не дотримувався дистанції.

Водій тролейбуса пояснив, що рухався з 25 пасажирами з боку 96 кварталу в напрямку 95 кварталу. При миготливому зеленому сигналі світлофору почав гальмувати. Не оцінивши дорожні обставини, в’їхав у задню частину авто ВАЗ 2107 на швидкості 18,6 км/год.

30 травня 2023 року постановою Саксаганського суду Кривого Рогу водія тролейбуса визнали винним у адмінправопорушенні, передбаченому статтею 124 КУпАП – порушення учасниками дорожнього руху ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна. За це передбачений штраф 850 гривень.

Поряд з тим, провадження закрили через закінчення на момент розгляду справи строку накладення адміністративного стягнення, передбаченого частиною 2 статті 38 КУпАП.

Саксаганський суд дослідив всі матеріали справи та зобов’язав КП «Міський тролейбус» сплатити постраждалому 42 951,92 гривень:
  • 36 744,12 гривень завданої внаслідок ДТП матеріальної шкоди;
  • 2 000 гривень моральної шкоди;
  • 1 207,80 гривень відшкодування судових витрат;
  • 3 000 відшкодування витрат на правничу допомогу.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну