Криворіжці вийшли на мирну акцію в підтримку військовополонених

Криворіжці вийшли на мирну акцію в підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Вчора, 26 травня, у Кривому Розі містяни зібралися на мирну акцію на підтримку військовополонених та зниклих безвісти.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького» з місця події.

В цей день людей на акції було набагато менше, ніж зазвичай. Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська пояснила це тим, що громадська організація Центурія, учасники якої завжди стояли також на 95 кварталі, сьогодні проводили окрему акцію на підтримку Азовців в іншому місці.
«Також минулого тижня була масштабна акція і деякі люди втомилися й вирішили взяти паузу від акцій. Ми вважаємо, що нам не варто змінювати своє місце, нас тут вже звикли бачити. Якщо ми залишимо це місце, суспільство може сприйняти це як сигнал того, що акцію згорнуто і проблеми більше немає. Тому ми продовжуємо залишатись тут для того, щоб нагадувати суспільству про те, що наші захисники досі в полоні. Ми знаємо про те, що ведуться переговорні процеси. Але поки що реальних зрушень у виді повернення полонених додому суспільство не бачить. Тому ми продовжуємо виходити на ці акції», — додає Оксана.


Мати військовополоненого Олена сказала:
«Я не рахувала скільки разів ми вже збираємось тут, але ми будемо стояти доти, доки всі наші захисники не повернуться додому. Мій син виходив з Азовсталі та досі перебуває в катівнях Росії. Ми продовжуємо боротися за них, стояти тут і нагадувати суспільству про цю проблему».
Анастасія Горцукевич розповіла, що її чоловік знаходиться в полоні вже 2 роки.
«Мій 2-річний син ні разу не бачив свого тата. Захисники виборювали волю для нас і тепер ми виборюємо волю для них. Хлопцям там дуже погано, над ними знущаються і вони думають, що вони нікому не потрібні та про них всі забули. Вони закриті від усіх, до них не доходить ніяка інформація крім російських новин. Але ми тут боремося за них», — доповнює криворожанка.
Андрій Шаульський, батько військовополоненого сказав:
«Стою за сина свого та інших захисників, які потрапили в полон. Мій син служив у Нацгвардії, був у Маріуполі, коли потрапив в полон. Чекаю, коли буде обмін. Син декілька разів виходив на зв'язок, сподіваюсь, що скоро побачу його».
Дружина військовополоненого розповіла, що вже третій рік чекає чоловіка з полону, та виходить на акції, щоб нагадувати суспільству про цю проблему.

Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну