8 атлетів Дніпропетровщини серед українських спортсменів, які здобули ліцензії на Олімпіаду-2024

8 атлетів Дніпропетровщини серед українських спортсменів, які здобули ліцензії на Олімпіаду-2024

Фото: unn.ua (ілюстрація)

103 українські спортсмени здобули ліцензії на Олімпіаду-2024, яка пройде влітку у Франції. З них 10 ліцензій вибороли 8 атлетів з Дніпропетровської області.

Про це йдеться у Telegram голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.

Це Ярослава Магучіх, Анна Рижикова, Михайло Кохан, Денис Кушніров, Денис Кесіль, Анастасія Коженкова, Єлизавета Литвиненко, Олександр Желтяков.

Раніше Україна розглядала можливість бойкоту змагань в Парижі через те, що до участі в них у нейтральному статусі допустили російських та білоруських спортсменів.

Втім, днями очільник Міністерства молоді та спорту і президент Національного олімпійського комітету оголосили, що наші атлети все ж виступатимуть на Олімпійський іграх.

«Українські атлети важко тренуються під обстрілами. Вони теж втрачають рідних та близьких. Тому Олімпіада – це можливість вкотре показати всім нашу волю та силу духу. Ще раз голосно заявити про себе на весь світ», - йдеться у повідомленні.

За час повномасштабної російської агресії проти України загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу.

Внаслідок російського терору знищені або пошкоджені понад 500 спортивних об’єктів, 15 з яких – це бази олімпійської підготовки.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну