Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних

Україна залишається серед лідерів експортерів зернових та олійних

Фото: Перший Криворізький

Попри два роки війни Україна продовжує залишатися експортером агропродукції і відігравати важливу роль у гарантуванні глобальної продовольчої безпеки.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

У 2023 році в Україні зібрали понад 80 мільйонів тонн зернових і олійних культур та експортували продукції на майже 22 мільярди доларів.

Виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив:
«Це дуже важливий сигнал для світу, що Україна готова виробляти і доставляти їжу тим, хто її потребує. Тому роль України в питанні глобальної продовольчої безпеки надзвичайно важлива. Особливо, що стосується експорту зернових до країн Африки та Азії.»
Український морський коридор показує хороші результати. 87% всієї агропродукції експортується з портів Одеси.

Також Тарас Висоцький зауважив, що для вирощування зернових та олійних культур використовується близько 20 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель. З них понад 13 мільйонів гектарів – це ярі культури, які зараз сіються.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині триває посівна 2024 року. Засіяли вже понад 300 тисяч гектарів ярих зернових, зернобобових та технічних культур, тобто майже третину від запланованого.
«Загалом у 2024 році заплановано посіяти достатньо зернових та олійних для забезпечення внутрішньої потреби українців та для експорту. Тому Україна залишиться серед лідерів експортерів зернових та олійних», – додав Тарас Висоцький.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну