613 українців захворіли на COVID-19 за перший тиждень травня, найбільше – на Дніпропетровщині

613 українців захворіли на COVID-19 за перший тиждень травня, найбільше – на Дніпропетровщині

Фото: Перший Криворізький

613 українців захворіли на COVID-19 за перший тиждень травня. Найбільше випадків зареєстрували у Дніпропетровській області.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

230 осіб внаслідок ускладнень COVID-19 потрапили до лікарень. Медичної допомоги в умовах стаціонару потребували 19 дітей.

Загалом протягом тижня, з 28 квітня по 5 травня, в країні до медзакладів госпіталізували 2 990 українців з ГРВІ, грипом та COVID-19. Більшість із них – 1 823 хворих – діти.

Також протягом зазначеного тижня медики повідомили про 5 летальних випадків серед осіб, які мали позитивний тест на COVID-19. Всі померлі не мали профілактичних щеплень проти COVID-19 протягом останніх 12 місяців. Також в Україні зареєстровано один летальний випадок внаслідок ускладнень грипу.

Наразі в Україні циркулює 36 різних типів коронавірусу – всі навколо субваріанту «Омікрон».

За перебігом захворювання штам «Омікрон» переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику:
  • людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом;
  • старших за 60 років.

Тому людям з групи ризику рекомендована вакцинація, яка є безоплатною.Зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна дізнатись, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.


Посилання скопійовано в буфер обміну