Криворізька громада посіла 11 місце в пілотному Індексі цифрової трансформації

Криворізька громада посіла 11 місце в пілотному Індексі цифрової трансформації

Фото: Криворізька міська рада

Днями Міністерство цифрової трансформації України провело саміт Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. Криворізька громада посіла 11 місце.

Про це йдеться на вебсайті Міністерства цифрової трансформації України.

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що в Україні децентралізація — важлива складова публічного врядування. Реалізація цього неможлива без громад, які активно залучені в процеси трансформації та впроваджують ініціативи Мінцифри на місцях. Щоб оцінити рівень цифровізації громад, розробили перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Це дозволяє оцінити рівень розвитку інформаційних технологій та доступу до них у громадах. А також забезпечити зростання конкурентоспроможності громад і їхній інноваційний розвиток.

Мета Індексу — відстежити рівень цифровізації громад. Результати допоможуть керівникам громад визначити сильні та слабкі сторони та впроваджувати необхідні цифрові ініціативи.

Пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України втілено за сприяння Мінцифри, Фонду Східна Європа у межах швейцарсько-української Програми EGAP та за методологічної підтримки Deloitte.

Для вимірювання Індексу використали наступні показники:
  • цифрова економіка в ТГ
  • розвиток цифрових навичок населення
  • цифрова інфраструктура
  • цифровізація публічних послуг
  • цифрова трансформація ОМС
Лідер команди регіональної цифровізації швейцарсько-української програми EGAP Сергій Гунько сказав, що структура Індексу, так само як методологія його обчислення розроблені із врахуванням концепції цифрового розвитку ЄС. Індекс враховує гармонійність розвитку за всіма напрямами і створює не лише можливості для самооцінки і визначення пріоритетів цифрового розвитку громади, але також вказуватиме на точки зростання і підтримки для Уряду, інвесторів та донорів.

Нагадаємо, в Дії додадуть функцію мультишерингу цифрових документів.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Першого Криворізького" .

Посилання скопійовано в буфер обміну