В день матері полонені не привітають своїх матерів: криворіжці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених

В день матері полонені не привітають своїх матерів: криворіжці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 12 травня, небайдужі криворіжці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. В цей день відзначають день матері, але ті, хто знаходяться в полоні, не зможуть сьогодні привітати своїх матерів.

Про це повідомляє журналістка “Першого Криворізького”.

Військовий, який приїхав у відпустку розповідає, що його побратими знаходяться в полоні й він прийшов підтримати їх та їх рідних.
«Люди повинні знати, що все, що відбувається в нашій країні стосується всіх, не можна удавати, що війни немає», — додає військовослужбовець.
Криворожанка, родичі якої служили в 17 окремій танковій бригаді та потрапили в полон розповідає:
«Сьогодні нас прийшли підтримати побратими наших рідних. Тут присутній військовий, який розповів мені, що мій чоловік живий і знаходиться в полоні. Сподіваємося, що так на нас звернуть більше уваги і на те, що скоро будуть обміни й наші хлопці повернуться додому», додає жінка.

Небайдужий криворіжець Данило розповідає, що не має родичів та близьких в полоні, але виходить на такі акції, щоб нагадати суспільству про те, що багато військових досі в полоні та суспільство повинне про це говорити.
«Нагадування про військовополонених як і нагадування про те, що досі триває війна. Ми повинні говорити про це і робити все можливе, щоб прискорити завершення війни та повернути полонених додому», — додає Данило.

Жінка військовополоненого Анастасія зі своєю сестрою приходить кожної неділі на мітинг.
«Мій чоловік вже третій рік в полоні, захищав Маріуполь. 29 квітня в нього був день народження, але третій рік поспіль він не може провести цей день святково з сім'єю. Також сьогодні день матері й він не може привітати свою маму. Хто, як не ми підтримаємо наших захисників тут?», — додає криворожанка.

Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська розповіла, що сьогоднішня мирна акція має 2 головні відмінності від попередніх.
«По-перше, сьогодні до мітингу долучилися захисники з 17 окремої танкової бригади, які приїхали у відпустку і прийшли підтримати своїх побратимів та їх рідних.

По-друге, ця акція передує наступній, яка відбудеться 19 травня, коли вся країна відзначатиме День захисника Маріуполя. Наступного тижня планується масштабна акція, яка почнеться об 11 ранку.

Тому ми закликаємо усіх небайдужих містян вийти на мирну акцію віддати шану захисникам Маріуполя, які загинули, адже роль захисту Маріуполя складно переоцінити. Також підтримати їх рідних», — додає Оксана.
На сьогоднішньому мітингу зібралося близько 150 людей. Після акції відбулась мирна хода.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну