Шахрайська схема у Телеграм: криворіжців попереджають про небезпеку

Шахрайська схема у Телеграм: криворіжців попереджають про небезпеку

Фото: Перший Криворізький

Шахраї обкрадають громадян через один з найпопулярніших месенджерів.

До редакції "Першого Криворізького" звернулися постраждалі від шахрайських схем містяни.

Вони розповіли, що отримали посилання у Телеграм з проханням проголосувати за спортсменів. Після чого їх акаунти зламала, а тим, хто знаходиться у контактах - розсилали повідомлення з проханням переслати гроші на одну з карток.


Скільки громадян довірились шахраям та втратили свої кошти наразі невідомо.

Експерт з питань цифрової безпеки в Nadiyno Павло Бєлоусов розповів для читачів «Першого Криворізького» про те, яку небезпеку містять в собі посилання у телеграмі.

«Щодо посилань, проблема в тому, що користувач не бачить заздалегідь, що за посиланням ховається. Цим зловживають, маніпулюють шахраї», — говорить Павло, - Якщо у звичайному web можна навести курсор та подивитися, що чекає за посиланням, то у телеграмі — ні. Це завжди лотерея для користувача".
Редакція застерігає своїх читачів бути обережними та не відкривати підозрілі посилання у будь-яких соціальних мережах або месенджерах.

Один з найпростіших способів захистити ваш акаунт - двоетапна аутентифікація. При спробі зайти у ваш акаунт з нового пристрою на ваш гаджет прийде запит на підтвердження. Таким чином ви зможете побачити, що з вашим акаунтом намагаються вчинити шахрайські дії.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну