Закликав приєднатися до Росії: мешканцю Дніпропетровщини повідомили про підозру

Закликав приєднатися до Росії: мешканцю Дніпропетровщини повідомили про підозру

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Мешканцю Дніпропетровщини повідомили про підозру за те, що публічно закликав приєднатися до Росії і виправдовував ворожу збройну агресію.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Підозрюваний — адміністратор проросійської інтернет-спільноти у соцмережі, систематично публікував виправдання збройної агресії Росії проти України.

Чоловік заперечував присутність російських військових на території України у 2014 році. Повномасштабне вторгнення представляв як боротьбу з фашизмом, українців і росіян називав «одним народом» та звинувачував українську владу у розв’язанні «внутрішнього громадянського конфлікту».

Також коментував публікації проросійських спільнот із закликами «повертати Дніпропетровськ в РФ» та «приєднати до Росії Донецьку і Луганську області».

У ході обшуку за місцем мешкання підозрюваного було вилучено комп’ютер і мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.


Мешканцю Синельниківського району повідомили про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (частина 1 статті 110, частина 2, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України).

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Нагадаємо, СБУ затримала криворіжця, який коригував російські атаки на місто.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну