За тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували 6772 випадки ГРВІ

За тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували 6772 випадки ГРВІ

Фото: freepik

Протягом тижня з 26 по 2 травня на Дніпропетровщині захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на неепідемічному рівні. За тиждень зареєстровано 6772 випадки ГРВІ, що на 6% менше показника минулого тижня та на 63% менше від встановленого епідпорогу.

Про це повідомляє Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

В загальній структурі захворілих на ГРВІ питома вага дітей до 17 років – 48,8%.

До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 302 хворих, з них 156 дітей.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 11160 людей. За результатами вірусологічного моніторингу на території області встановлено циркуляцію вірусів грипу типу А, В, парагрипу, коронавірусу (штам Omicron SARSCoV-2).

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 1,7%. Зареєстровано 117 випадків, що на 25,9% менше попереднього тижня. Серед захворілих 13 дітей. 32 пацієнти знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області у порівнянні з минулим тижнем знизилась на 23 випадки. Всього за попередніми діагнозами за тиждень зареєстровано 88 випадків. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 68%. Середньобагаторічні показники не перевищені.

Нагадаємо, понад 3 тисячі українців потрапили до лікарень з ГРВІ, грипом та Covid-19 впродовж минулого тижня.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-канала "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну