Криворізького очільника УПЦ, що діє в інтересах Росії, запросили на обласну нараду

Криворізького очільника УПЦ, що діє в інтересах Росії, запросили на обласну нараду

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 2 травня, на обласній нараді був присутній очільник УПЦ Кривого Рогу, який діє в інтересах Росії.

Нагадаємо, у 2018 році криворіжці і криворожанки неодноразово мітингували біля маєтку священнослужителя, вимагаючи підтримати Томос та створити Українську Автокефальну Православну Церкву, ліквідувавши УПЦ Російського Патріархату.

Під час мітингів Роман Морозов, секретар Криворізької ради церков, сказав:

«Якщо фотографія священика і його ім'я-прізвище "висять" на сайті Російської православної церкви Московського патріархату, то потрібно так і назвати — священик Російської православної церкви».



Також раніше Митрополит Єфрем засвідчив свою вірність Українській Православній Церкві Московського Патріархату.

Про офіційні заяви про перехід криворізьких церков, які підпорядковані Митрополиту Єфрему, до Православної Церкви України після отримання Томосу редакції «Першого Криворізького» невідомо.

Окрім того, у 2018 році Криворізькому митрополиту Єфрему запропонували покинути Україну і розмістили дані про нього на сайті «Миротворець». Однак наразі він опинився за одним столом із очільником Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

У 2023 році ж держприкордонслужба повідомляла, що на в'їзді до Києва затримали проросійського священнослужителя. Хоч на заблюреній фотографії не видно обличчя, однак він схожий на Єфрема.

У повідомленні також йдеться, що затриманий — 56-річний львів'янин, який проживає в Кривому Розі. Станом на момент публікації статті держприкордонслужби Іванові Кицаю було також 56 років.

Під час затримання у нього виявили інформацію проросійської маячні, номера російських операторів і фото паспортних документів РФ.

Надалі справу передали Службі безпеки України.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну