У Кривому Розі відкрили пам`ятну дошку на честь Героя Дмитра Неймата

У Кривому Розі відкрили пам`ятну дошку на честь Героя Дмитра Неймата

Фото: 21 окрема бригада Нацгвардії імені Петра Калнишевського

На фасаді гімназії у Кривому Розі встановили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Дмитра Сергійовича Неймата.

Про це повідомляє 21 окрема бригада Нацгвардії імені Петра Калнишевського.

Дмитро Неймат народився та проживав у Кривому Розі. Після закінчення школи навчався у технікумі, потім призвався на строкову службу, яку проходив у Рівному. У 2014-му році підписав контракт із Нацгвардією України та продовжив службу у 21 окремій бригаді НГУ.

У 2020 році нацгвардієць закінчив Національну академію внутрішніх справ та здобув ступінь бакалавра права. Представляв свою військову частину на всеукраїнських змаганнях зі спортивної стрільби та виборов звання майстра спорту зі стрільби. Одружився та виховував маленького сина.

8 лютого 2022 року штаб-сержант в складі ротно-тактичної групи виїхав на чергову ротацію до міста Маріуполя. Там зустрів повномасштабне вторгнення та свій останній бій.

Гвардієць загинув під час оборони Маріуполя 19 квітня 2022 року у віці 30 років.

Присутні на відкритті меморіальної дошки молитвою вшанували пам’ять воїнів, які загинули у боротьбі з ворогами. Капелан військової частини отець Артемій освятив меморіальні дошки на честь випускників гімназії.
Указом Президента України штаб-сержанта Дмитра Неймата нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно) та нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеню (посмертно).

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну