Розтрата бюджетних коштів: на Дніпропетровщині підозрюють посадовців

Розтрата бюджетних коштів: на Дніпропетровщині підозрюють посадовців

Фото: Прокуратура

Посадовці Дніпровської міської ради отримали підозри в розтраті бюджетних коштів понад 8,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Керівник одного з департаментів Дніпровської міської ради та його заступник розтратили бюджетні кошти, які були виділені на реалізацію програми щодо сприяння територіальній обороні міста Дніпра.

Під час закупівель товару для потреб військових частин, підозрювані не забезпечили належне економічне та ефективне визначення вартості товарів, що призвело до завідомо умисного завищення цін, чим завдали місцевому бюджету збитків на загальну суму понад 8,5 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 6 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявили та вилучили документи, блокноти з чорновими записами, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах посадовими особами одного з департаментів Дніпровської міської ради ( частини 4,5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Наразі посадовим особам повідомили про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також перевіряються інші особи причетні до злочину.

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі повідомили про підозру колишньому директору міської ради за те, що він зловживав службовим становищем.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну