Пам`ятаємо все й не пробачимо: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

Пам`ятаємо все й не пробачимо: криворіжці вийшли на мітинг на підтримку військовополонених

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 28 квітня, мешканці Кривого Рогу вчергове вийшли на мирну акцію в підтримку військовополонених та зниклих безвісти. До мітингу також долучилися нещодавно звільнені з полону військові.

Про це повідомляє журналістка Першого Криворізького.

Рідні військовополонених з 17 окремої танкової бригади розповідають, що вже більше ніж сто родин об'єдналися, щоб скоріше знайти своїх рідних з 17 ОТБр, які обороняли нашу країну на Бахмутському напрямку. Останній обмін захисників з 17 ОТБр був рік тому.
«За час їхньої оборони зникло щонайменше 200 захисників, а інформацію ми змогли знайти лише про 6. Наші хлопці вважаються полоненими та зниклими безвісти. Наша мета — щоб нас почули, а їх знайшли та повернули додому. Їх не можна забувати — вони боронили нас і нам треба їх повернути. Здається, що ми зайшли в глухий кут, тому що вже дуже давно ніякої інформації про тих хлопців не можемо отримати» - додають рідні військовополонених з 17 ОТБр.


Яна Кряжева, у якої брат 3 рік в полоні, розповідає, що він разом з побратимами з перших днів війни захищав Маріуполь і досі знаходиться в полоні.
«Виходимо, бо хочемо достукатись до людей, щоб не мовчали, бо наші герої стояли й захищали нас, тепер наша черга захищати їх.»

Ольга Кандиба, що втратила чоловіка на війні, говорить:
«Сім'ї військовополонених збираються кожної неділі, щоб нагадати іншим людям завдяки кому ми маємо змогу жити. Ми не маємо права забувати про наших захисників. Я знаю, що мій чоловік похований на заводі Азовсталь, але отримати тіло ми зможемо лише після деокупації Маріуполя. Пам'ятаємо все й ніколи не пробачимо
Голова громадської організації «Сталева гвардія» Кривого Рогу Оксана Латанська сказала:
«Нещодавно відбувся обмін тілами, а це свідчить про те, що якийсь переговорний процес триває. На мітингу поряд з нами стоять військові, яких обміняли, вони підтримують своїх побратимів та їх сім'ї.»
Криворожанка Тетяна розповідає:
«У мене в полоні чоловік і тато, воювали на Азовсталі, але про них давно немає ніякої інформації. Тому я виходжу на мітинги, для мене це дуже важливо, як і для інших рідних військовополонених.»
Після мітингу відбулась мирна хода з кільця 95 до квіткового годинника, де криворіжці прочитали молитву за військовополонених та запалили димові шашки.
Щоб дізнатись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну