На Дніпропетровщині чоловік незаконно привласнив земельну ділянку

На Дніпропетровщині чоловік незаконно привласнив земельну ділянку

Фото: Нацполіція

Поліція Дніпропетровщини оголосила підозру мешканцю Київської області, який підробив офіційні документи та привласнив земельну ділянку на березі Блакитного озера.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Правоохоронці Дніпропетровської області провели розслідування та встановили, що у червні 2019 року підозрюваний незаконно заволодів земельною ділянкою на узбережжі Блакитного озера у Петриківському районі Дніпропетровщини.

Використовуючи підроблені документи, чоловік зареєстрував право власності на землю нібито для ведення сільського господарства. Потім чоловік продав земельну ділянку площею 2,3 гектара, чим спричинив державі збитки майже на 1,8 мільйон гривень.

В ході обшуків поліцейські вилучили чорнові документи, мобільні телефони, 1 700 доларів США та автомобіль.

На підставі зібраних доказів слідчі слідчого повідомили злодію про підозру за частиною 4 статті 190 (шахрайство), частиною 2 статті 28, частиною 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків), частиною 2 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі, на три земельні ділянки накладено арешт та заборонено будь-яким особам відчуження, користування та розпорядження вказаним вище майном, а також заборонено пошкоджувати, псувати, знищувати, перетворювати вказане майно, здійснювати будівництво будівель, споруд та будь-яких огороджень на земельній ділянці, а також перешкоджати загальному водокористуванню Блакитним озером, що межує з земельною ділянкою.

Раніше ми писали про те, що колишнього заступника начальника поліції з Дніпропетровщини підозрюють в незаконному збагаченні.

Посилання скопійовано в буфер обміну