Гучні заяви, фейки та їх спростування: як Кремль маніпулює мирними переговорами

Гучні заяви, фейки та їх спростування: як Кремль маніпулює мирними переговорами

Фото: Перший Криворізький

Самовпевнені заяви та запити на публічні переговори — це лише «вершина айсберга» російської пропаганди. Пропозиції від російського президента Путіна стосовно розмов про мир несуть у собі небезпеку маніпуляцій та фейкових обіцянок, активно розповсюджених кремлівською пропагандою.

У відео із сурдоперекладом, який редакція «Першого Криворізького» зробила у співпраці з медіа «Новини Донбасу», розглянемо типові фейкові заяви головних російських прапагандистів.

На пресконференції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024» президент Володимир Зеленський сказав: він не вірить у те, що переговори з Путіним можуть принести мир, але вірить, що можна запропонувати йому майданчик, де той визнає свою помилку і свій програш.
«А можна говорити з глухою людиною? Чи можна говорити з людиною, яка вбиває своїх опонентів? Питання в юридичній і політичній площині. Ми запропонуємо майданчик, на якому він може погодитися з тим, що він програв цю війну і що це була велика помилка, яка для нього маленька помилка, а для нас трагедія, і для всього демократичного світу це трагедія. І тому повинна бути справедливість у цьому питанні», — сказав Володимир Зеленський.
Китай, Туреччина, Папа Римський і Віктор Орбан активно висловлюються про необхідність проведення переговорів із Росією для припинення конфлікту. Однак чи не приховує Кремль за цим свій план знищення України?

Про це та іншу російську пропаганду навколо мирних переговорів дивіться у відео нижче.

Більше про російську пропаганду та її спростування читайте у нашому спецпроєкті.


Відео: Альона Музика Олена Ситник Тадеуш Бабеуш

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну