Російська дезінформація: як Кремль «маскує» обстріли цивільних на Донеччині та в Кривому Розі

Російська дезінформація: як Кремль «маскує» обстріли цивільних на Донеччині та в Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Російська агресія проти України проявляється не лише на полі бою, а й у сфері інформаційної війни, де Кремль активно пропагує фейкові «військові цілі» задля виправдання масованих атак на мирне населення та інфраструктуру.

У відео із сурдоперекладом, який редакція «Першого Криворізького» зробила у співпраці з медіа «Новини Донбасу», ми розглянули кілька прикладів російської дезінформації, яка відображає справжні наміри окупантів.

За даними українського Центру протидії дезінформації, близько 80% ударів по цивільній інфраструктурі України наноситься навмисно російською армією. Це призводить до масової евакуації мирного населення та нищення міст, що перебувають під щоденним обстрілом.

Останні обстріли в частині Донецької області та Кривому Розі — ще один приклад реалізації цієї стратегії. Російські пропагандисти намагаються вигадати звинувачення українським військовим у нанесенні ударів по мирному населенню.

Однак об'єктивні факти свідчать про зовсім інше, саме про це ми говоримо у відео нижче. Тому що у світлі цих подій важливо протистояти маніпуляціям та підтримувати Україну у її боротьбі за мир та справедливість.

Більше про російську пропаганду та її спростування читайте у нашому спецпроєкті.



Відео: Альона Музика Олена Ситник Тадеуш Бабеуш

Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну