Що робити криворіжцям, які отримують рахунки за світло в оселю, де ніхто не проживає

Що робити криворіжцям, які отримують рахунки за світло в оселю, де ніхто не проживає

Фото: Перший Криворізький

Щоб криворіжцям не отримувати рахунок за світло в оселі, у якій ніхто не проживає, необхідно передавати одній й ті самі показники лічильника в кінці місяця та на початку наступного місяця.

Про це повідомляє постачальна компанія Yasno.

Обсяг спожитої електроенергії розраховується за переданими показниками клієнта або показники можуть передаватися автоматично «розумним лічильником», або фіксуватися контролером.

Однак, якщо мешканці будинку виїхали та не використовують світло, то оператор системи не знає про це. І він продовжує нараховувати обсяги на основі середньодобового споживання. Через це і накопичуються борги.

Щоб уникнути такої ситуації, необхідно щомісяця за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного передавати одні й ті самі показання лічильника. Тоді обсяг споживання буде становити нуль і мешканці не отримуватимуть нарахування, коли їх немає вдома.

Якщо ж у квартирі залишилася працююча техніка, зокрема, холодильник, то необхідно щомісяця до останніх зафіксованих показань додавати 2-5 кВт/год і сплачувати за них.

Читайте також: За тиждень енергетики повернули світло у понад 36 тисяч осель Дніпропетровщини.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну