Скільки годин на день криворіжці проводять в телефоні: опитування

Скільки годин на день криворіжці проводять в телефоні: опитування

Фото: Перший Криворізький

Днями журналісти онлайн-медіа "Перший Криворізький" запитали містян про те, скільки годин на день вони проводять в телефоні. Відповіді криворіжців читайте у матеріалі 1kr.ua.

За даними Світового банку, 97% населення світу користується мобільними телефонами. Ця кількість перевищує кількість людей, що мають доступ до базових санітарних послуг, таких як туалети. А таких людей у світі 70%.

Телефон в сучасному світі вміщає в себе значно більше, ніж лише можливість здійснення зв'язку та використання камери. Окрім цих функцій телефон використовують ще для роботи та навчання, як щоденник, книги та фільми, навігатор і багато іншого.

Більшість з опитаних криворіжців витрачають на телефон понад 6 годин на день. У когось в телефоні робота, а хтось просто любить сидіти в соцмережах.

«Якщо свідомо, то я витрачаю на телефон півтори години на день, а несвідомо іноді буває понад 6 годин. Але я стараюся мінімізувати проведення часу в телефоні, тому що надворі весна, життя вирує. Реальність крутіша ніж віртуальність. Тому я намагаюся використовувати телефон лише у необхідних ситуаціях — робота, донати на ЗСУ і подібне», розповіла криворожанка.


Криворізька блогерка розповідає, що проводить майже весь час в телефоні через свою роботу, але їй це подобається і вона знаходить час на відпочинок від гаджета.
«Працювала 40 років в промисловості, та з початком війни мій цех закрили і я стала блогеркою», розповідає жінка.


Криворіжець розповідає, що витрачає на телефон 9–11 годин на день тому, що любить сидіти в соцмережах.

До речі, за рейтингом 20-ти найпопулярніших мобільних додатків в Україні, топова 5-ка така:
  • Tik-Tok
  • Telegram
  • Instagram
  • Viber
  • Nova Poshta
Зауважимо, що з цієї 5-ки лише Viber 3 роки поспіль тримається на перших сходинках.

У 20-ку популярних додатків входять також Дія, банки, додаток сповіщення повітряної тривоги, таксі та деякі ігри.

Серед опитаних є й такі, що проводять в телефоні максимум 1-2 годину в день. Переважно це старше покоління.

«В робочі дні немає часу на телефон, можу перед сном небагато посидіти. А у вихідні достатньо справ, щоб не сидіти в телефоні. Це молодь не відірвати від телефону, а ми звикли жити без нього», ділиться криворожанка.


Загалом, молодь більше часу проводить в телефоні, ніж старше покоління. Але й ті, хто провів дитинство без телефону зараз мають бажання надолужити те, чого в них не було та “бути в темі”.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну