Підозрювані у розстрілі вінницьких поліцейських мали намір втекти з України

Підозрювані у розстрілі вінницьких поліцейських мали намір втекти з України

Фото: Генпрокуратура

На Одещині затримали двох військовослужбовців, причетних до розстрілу поліцейських.

Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

За даними слідства, їх затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

В ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речниця Нацполіції Олена Бережна заявила, що підозрювані планували втекти закордон.

"Всі служби працювали над тим, щоб викрити нападників. Так, їм загрожує довічне ув'язнення. Перебували вони в закинутій будівлі та мали намір поїхати за кордон", — сказала Бережна.

За її словами, причиною нападу на поліцейських, як сказали затримані, було те, що "вони перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною". «Але як було насправді - встановить слідство, коли будуть знайдені речові докази", - додала Бережна.

Вона зазначила, що під час затримання цих військовослужбовців - батька та сина - одного з них, а саме старшого, було поранено. Чоловікові була надана необхідна медична допомога, в лікарні він не перебуває.

"Що стосується їх статусу, то перевіряється їх причетність до розвідувально-диверсійної групи. Причини їх вчинку і нападу на поліцейських будуть встановленні слідством", — сказала речниця.

Нагадаємо, у ніч на 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. Двоє чоловіків, які перебували в авто, відкрили вогонь по поліцейських. Загинув рядовий поліції Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну