Криворіжець відбирав телефони у дітей, представляючись поліцейським

Криворіжець відбирав телефони у дітей, представляючись поліцейським

Фото: freepik

У Кривому Розі суд визнав винним чоловіка, який відбирав телефони у дітей, представляючись поліцейським.

Про це повідомляє Тернівський районний суд Кривого Рогу.

Чоловік представлявся дітям поліцейським та під вигаданим приводом необхідності перевірки просив в них мобільні телефони. Діти сприймали обвинуваченого як співробітника поліції та добровільно віддавали йому телефони. Потім чоловік забирав телефони, повідомляючи дітям, що батьки зможуть забрати мобільний телефон безпосередньо у нього, при цьому не вказував де саме, та зазначав, що при собі необхідно мати документи на телефон. Після чого зникав разом з телефоном.

Тернівський районний суд визнав криворіжця винним у вчинені кримінального правопорушення за частиною 2 статті 190 (3 роки позбавлення волі) Кримінального кодексу України та у вчиненні кримінального проступку за частиною 1 статті 353 (2 роки позбавлення волі) Кримінального кодексу України та призначив покарання.

Обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав свою винуватість, підтвердив скоєні кримінальні правопорушення.

Відповідно до законодавства суд визначив покарання у виді 3 років позбавлення волі обвинуваченому та, приєднавши невідбуте покарання за попереднім вироком, суд ухвалив остаточне покарання у виді 3 років 4 місяців позбавлення волі.

Також засуджений сплатить на користь держави витрати на залучення експерта, при проведенні судової товарознавчої експертизи, у сумі 2059,44 гривень.

Нагадаємо, у Кривому Розі затримали чоловіка за хуліганство поруч з Меморіалом Героїв.


Посилання скопійовано в буфер обміну