У Кривому Розі провели перфоманс на честь дня народження Ігоря Гуменюка

У Кривому Розі провели перфоманс на честь дня народження Ігоря Гуменюка

Фото: Антон Кравченко

Увечері 17 квітня біля Криворізького районного управління поліції криворізькі активісти провели перфоманс на честь дня народження Ігоря Гуменюка.

Про це повідомив криворізький активіст Антон Кравченко.

Зображення Гуменюка вивели на будівлю поліції та увімкнули запис звернення його батька.

Ігор Гуменюк — боєць добровольчого батальйону «Січ», що був звинувачений у вбивстві правоохоронців біля будівлі Верховної Ради під час заворушень 31 серпня 2015 року.

У 2013-2014 роках майже постійно був на Майдані. Опісля став на захист України.

31 серпня 2015 року, під час голосування у Верховній Раді за зміни до Конституції України щодо децентралізації, брав участь у мітингу проти цих змін.

Після голосування почалися сутички протестувальників із правоохоронцями. У ході протистоянь стався вибух бойової гранати, в результаті чого було поранено десятки осіб, трьох із них — смертельно. Усі загиблі служили в Національній гвардії України за призовом.

Ігора та інших учасників протесту посадили у СІЗО, де він пробув 8 років.

5 липня 2023 року, за інформацією наданою правоохоронцями, загинув унаслідок спрацювання свого ж вибухового пристрою в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва.

Однак, батько Ігоря сказав, що в день смерті сина у Вікіпедії декілька разів хтось вносив зміни про дату його смерті за пару годин до того, як це сталося.

Ігорю назавжди залишилось 29 років.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну