Криворіжців застерігають від покупки продуктів «з тротуару»: чим це загрожує

Криворіжців застерігають від покупки продуктів «з тротуару»: чим це загрожує

Фото: okhtyrkamr.gov.ua (ілюстрація)

З настанням весняно-літнього періоду в рази зростає кількість місць стихійної торгівлі. Криворіжців застерігають від покупки продуктів «з тротуару», що стає загрозою здоров’ю.

Про це йдеться на сайті Держспоживслужби.

Стихійна торгівля - це торгівля без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах), з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях заборонена, оскільки ці продукти харчування, як правило, не відповідають санітарним нормам.

Однак продавців це зовсім не насторожує, як і той факт, що поряд дорога, пил, вихлопні гази автомобілів.

Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія тощо.

При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання та транспортування продукції, термін її придатності до споживання.

Часто у місцях стихійної торгівлі реалізують контрабандну або виготовлену у підпільних цехах продукцію, яка становить високий ризик для здоров`я людей.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну