Рознімаючи бійку між собаками, криворіжець вдарив чоловіка похилого віку: як його покарали

Рознімаючи бійку між собаками, криворіжець вдарив чоловіка похилого віку: як його покарали

Фото: Перший Криворізький (ілюстрація)

Рознімаючи бійку між собаками, криворіжець по необережності вдарив чоловіка похилого віку. За це отримав покарання суду та має відшкодувати 37 000 гривень.

Про це йдеться у вироку Жовтневого суду Кривого Рогу.

Читайте також: Пенсіонер з Кривого Рогу побив сусідку через кота, що живе у під’їзді: як його покарали

В березні 2022 року криворіжець вигулював свого собаку на одній із галявин біля річки у Покровському районі.

Між його джек-рассел-тер`єром та іншою собакою породи хаскі сталася бійка. Поруч знаходився чоловік похилого віку, який, побачивши сутичку, спробував відтягнути собак один від одного.

Підбігши та намагаючись припинити бійку між собаками, власник джек-рассел-тер`єра почав застосовувати фізичну силу, внаслідок чого влучив ногою в обличчя потерпілого.

Далі, припинивши свої дії, супроводив постраждалого до місця мешкання, де йому надали першу домедичну допомогу.

Своїми діями власник джек-рассел-тер`єра спричинив чоловіку похилого віку тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

У суді обвинувачений пояснив наступне. Вигулював свого собаку на галявині. Там знаходилися інші люди з собаками, у тому числі жінка з хаскі.

Через деякий час між джек-рассел-тер`єром та хаскі почалася бійка. Він почав відтягувати свого чотирилапого, при цьому кулаком вдарив по голові хаскі.

Під час бійки потерпілий стояв позаду від нього на відстані приблизно 2-3 метрів, у бійку не втручався. Коли обвинувачений відтягнув свого собаку, то побачив, що потерпілий лежить на землі на відстані 5-6 метрів від місця бійки та скаржиться на біль у спині.

Він підбіг до потерпілого, у якого була кров на обличчі, і в той час подумав, що можливо він причетний до ушкоджень потерпілого, запропонував викликати медичну допомогу, на що той відмовився. Тоді він разом зі свідком - господарем маленького собаки, відвели його додому.

Не погодився із показами усіх свідків щодо того, що він бив хаскі ногою. За його словами, можливо коли бив собаку рукою — зачепив потерпілого.

Під час судових дебатів заявив про часткове визнання вини, просив вибачення у потерпілого, погодився частково із позовом у розмірі 30 000 гривень.

Жовтневий суд визнав чоловіка винним у нанесенні необережного середньої тяжкості тілесного ушкодження (стаття 128 Кримінального кодексу України).

Призначили покарання у виді 200 годин громадських робіт.

Також він має сплатити потерпілому:
  • 7 000 гривень матеріальної шкоди;
  • 30 000 гривень моральної шкоди.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до
viber-каналу "Першого Криворізького".


Посилання скопійовано в буфер обміну