На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які створили розгалужену мережу збуту

На Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які створили розгалужену мережу збуту

Фото: Державне бюро розслідувань

За матеріалами ДБР на Дніпропетровщині судитимуть наркоторговців, які створили розгалужену мережу збуту наркотичних речовин в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Державне Бюро Розслідувань.

Навесні 2023 року працівники ДБР затримали організатора, керівника, пособника та виконавців вчинення особливо тяжких злочинів, а також провели понад 35 обшуків у Дніпрі та Дніпропетровській області.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини в особливо великих розмірах, які вже були підготовлені для збуту, обладнання для їх фасування, упакування, інші речові докази, які доводять провину обвинувачених.

Наразі працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно наркоугруповання, яке продавало наркотичні засоби та психотропні речовини на мільйони гривень у декількох областях України.

Товар продавали за передплатою на спеціально створені банківські рахунки. Наркотики передавали клієнтам через «закладки». Місячний грошовий обіг угрупування складав десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Кривому Розі затримали підозрюваного у збуті наркотиків шляхом закладок.

Слідчі встановили, що на кожну з банківських карток щороку надходило від одного до п’яти мільйонів гривень незаконного прибутку. За використання рахунків власникам сплачувалась грошова компенсація.

Зберігали та розфасовували наркотики й психотропні речовини в орендованих приміщеннях, власники яких не знали про злочинні наміри організаторів.

Учасники наркоугрупування обвинувачуються у вчиненні ряду особливо тяжких злочинів за частинами 1, 2 статті 255, частиною 3 статті 307, частиною 3 статті 311 Кримінального кодексу України.

Санкції вказаних статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну