Важливо

Криворіжців просять зменшити споживання електроенергії у вечірні часи: в чому причина

Криворіжців просять зменшити споживання електроенергії у вечірні часи: в чому причина

Фото: Freepik (ілюстрація)

Російські ракети та дрони завдали значних пошкоджень українським електростанціям. Через це українців, в тому числі криворіжців, просять зменшити споживання електроенергії з 19:00 до 22:00.

Про це повідомляє у Telegram Укренерго.

Як ми писали раніше, внаслідок масованого обстрілу України дронами й ракетами в ніч на 11 квітня, армія РФ повністю зруйнувала Трипільську теплову електростанцію у місті Українка на Київщині.

У 2024 році це вже третя масована атака на українську генерацію. Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції.

Головна роль ТЕС в енергосистемі – можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія.

А енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії = виробництво електроенергії.

«Зараз на шальці виробництва значно менше електроенергії, ніж було ще вчора, до атаки. І для того, щоб зберегти рівновагу на наших енергетичних терезах, потрібно розвантажити шальку споживання», — йдеться у повідомленні.
Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00.

«Будь ласка, не вмикайте в цей період потужні електроприлади, або користуйтесь ними по черзі. Це допоможе енергосистемі безпечно пройти цей важкий період», — йдеться у повідомленні.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну