У Кривому Розі представник Міноборони прокоментував роботу ТЦК на вулицях міста

У Кривому Розі представник Міноборони прокоментував роботу ТЦК на вулицях міста

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 11 квітня, у Кривому Розі відбулось відкриття Центру рекрутингу української армії, на якому уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував роботу ТЦК на вулицях міста.

Про це повідомляє журналістка «Першого Криворізького».

«Нам треба чітко розмежовувати рекрутинг і контрактна служба — вибір людини, та мобілізаційний процес. Це речі, які існують паралельно. Вони не замінюють одна одну. Мобілізаційні процеси як тривали, так і тривають, це є першочерговою задачею ТЦК. Рекрутинг — добровільне долучення людей», — відповів Олексій на питання щодо роботи територіальних центрів комплектування на вулиці та їх ефективність.

На відкритті також були присутні представники військової частини 3011 Національної Гвардії України, 17 окремої танкової імені Костянтина Пестушка, військової частини Т0400, 78 окремого батальйону матеріального забезпечення та інші частини, які запрошували доєднатися до них на службу як чоловіків, так і жінок.


Усі вакансії є популярними серед звернень, зокрема, логісти, водії, механіки, навідники, стрільці, гранатометники, бойові медики тощо.

Мета Центру — залучити максимальну кількість добровольців до лав Збройних Сил, максимально швидко надати відповіді на питання про службу, та допомогти заявнику знайти своє місце в армії.

Олексій Бежевець відзначив, що з появою кожного такого Центру, кількість звернень збільшується у геометричній прогресії.

«Якщо людина обрала частину та конкретну вакансію в ній та згодна підписати контракт, то вона потрапляє на обрану вакансію в обраній частині. Якщо ж людина не хоче підписувати контракт, то вона також може потрапити на обрану посаду, але обирати частину вона буде з переліку пріоритетного комплектування», — додав Бежевець.
Також Олексій сказав, що в умовах війни це нормально, якщо військового у будь-який момент переведуть в іншу військову частину займатися зовсім іншою справою.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну