На Криворіжжі затримали порушників, які наловили риби на 2,7 мільйона гривень

На Криворіжжі затримали порушників, які наловили риби на 2,7 мільйона гривень

Фото: Дніпропетровський рибоохоронний патруль

9 квітня рибний патруль викрив двох мешканців Криворізького району, які ловили рибу незаконними знаряддями, та завдали збитків на 2 710 973 гривні.

Про це повідомляє Дніпропетровський рибоохоронний патруль у Фейсбук.

Нагадаємо, з 1 квітня у Дніпропетровській області діють нерестові обмеження на рибальство. Дозволене тільки любительське з використаннямд не більше 2 гачків або спінінг з однією штучною приманкою. Максимальний улов – 3 кілограми.

Попри заборони двоє чоловіків на річці Інгулець поблизу села Інгулець Криворізького району, використавши 9 сіток, наловили 400 кілограмів риби у кількості: 1 290 плітки, 255 карася сріблястого, 41 раків, 28 окуня, 12 щуки, 12 ляща та 1 сазана.

Загалом сума улову склала 2 710 973 гривні.

Окрім того, 8 квітня на річці Оріль поблизу села Балівка Дніпровського району чоловік за допомогою сітки «павук» добув 4 кілограми риби у кількості: 62 плітки та 7 окуня. Збитки складають 119 102 гривні.

На порушників склали адміністративні протоколи за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову — частина 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також розглядається питання щодо відкриття кримінальних проваджень за незаконне зайняття рибним промислом — стаття 249 Кримінального кодексу України.

Човен, заборонені знаряддя лову та незаконно добута риба вилучили до рішення суду.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині вилучили понад кілометр браконьєрських сіток з рибою.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну